Over KokenTafelenKoken&Tafelen biedt meer dan alléén maar kookspullen! In onze (online) winkel annex delicatessenwinkel Koken&Tafelen bieden we u een uitgebreide shopping ervaring volgens het one-stop-webshop principe.

Koken&Tafelen is opgericht in maart 2011, puur uit eigen belang, omdat we zelf namelijk dol zijn op uitgebreid koken, lekker lang tafelen met vrienden en familie en houden van pure, eerlijke producten en ingrediënten. Helaas konden we "onze" producten niet in 1 winkel of 1 webshop vinden, maar moesten we op allerlei verschillende plekken zoeken. Zo is het idee van een one-stop-webshop ontstaan, waar amateur chefs, hobby koks, foodies, fijnproevers en alle andere liefhebbers van lekker koken & gezellig tafelen in één keer kunnen slagen.


Ons assortiment:

Bij Koken&Tafelen vindt u naast de bekende, gerenomeerde merken ook exclusieve labels die vaak moeilijk(er) te vinden zijn in de gewone kook- en delicatessenwinkels.

Koken&Tafelen staat niet alleen voor moderne, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten voor in de keuken en op tafel maar we staan ook voor "duurzaamheid" en maatschappelijke betrokkenheid. Daarom hebben we tevens biologische, duurzame en "eerlijke" produkten zoals wijn, chocolade, koffie en thee en een selectie van Fair Trade producten in ons assortiment opgenomen.

Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt in de keuken of op tafel, de beste kookboeken, de lekkerste delicatessen en de mooiste wijnen. We bieden alleen de beste kwaliteit met een oogstrelende vormgeving.


Onze service:

Winkelen bij Koken&Tafelen betekent "gemak". En kwaliteit voor een redelijke prijs. Maar het betekent nog meer: wanneer u een specifiek product zoekt, en hebt u het niet kunnen vinden in ons assortiment, laat het ons dan alstublieft weten via email: info@kokentafelen.nl. Wij doen u dan graag een voorstel qua prijs en levertijd voor het door u gewenste artikel. We stellen uw suggesties om ons assortiment te verbeteren en verder uit te breiden dan ook zeer op prijs!

Wanneer u op zoek bent naar een leuk, origineel cadeau voor een amateur chef, een hobby kok, een echte foodie of gewoon voor iemand die van uitgebreid koken of gezellig tafelen houdt, kunt u zeker slagen bij Koken&Tafelen. We hebben, samen met onze leveranciers, speciaal een aantal cadeausets samengesteld, verpakt in een mooie geschenkdoos of een feestelijke verpakking.

Maar wanneer hier niets van uw gading bij zit, dan stelt u simpelweg zelf uw cadeauset samen uit ons assortiment, geheel binnen uw eigen budget. Wij pakken uw bestelling tegen een geringe vergoeding feestelijk voor u in, u geeft desgewenst een persoonlijke tekst aan ons door die wij er bij voegen en wij leveren uw bestelling af op ieder willekeurig, door u aangegeven, adres in Nederland (of, tegen een beperkte toeslag, in België of Duitsland).

Hebt u nog vragen of suggesties voor Koken&Tafelen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We stellen uw inbreng zeer op prijs !


Duurzaam ondernemen:

Koken & Tafelen streeft duurzaam ondernemerschap na, en om dit te onderschrijven hebben we een aantal keuzes gemaakt.

Zo streven we er naar zoveel mogelijk producten in ons assortiment op te nemen, die op ambachtelijke, biologische en/of duurzame wijze geproduceerd worden en FAIR TRADE producten en producenten. Enkele voorbeelden:
  • Biologische Greener Planet wijn of 1WINE in lichtgewicht (gerecycelde) PET flessen, dus biologisch, CO2-vriendelijk, gerecycled en recyclebare verpakking
  • Zuperzozial servies: 100 % biologisch afbreekbaar van bamboe en maispulp
  • FAIR TRADE producten voor in de keuken, voor op tafel en FAIR TRADE wijn en delicatessen (thee, olie, azijn, kruidenmixen)
  • TAS-TOE paprika delicatessen uit een (nederlandse) biologische paprika kwekerij en ambachtelijke meel- en bakmixen van Molen de Arend.
  • PURE Olive Wood van 100 % olijfhout
  • FAIRtoPP kookcadeaus en culinaire giftsets
en dit breiden we steeds verder uit.

Voor ons drukwerk gebruiken we in principe gerecycled of fsc gecertificeerd papier, maar liever nog informeren we onze relaties digitaal over alle nieuwe producten en merken en geldende aanbiedingen.

Daarnaast hergebruikt Koken & Tafelen zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal dat wij van onze leveranciers ontvangen. Op deze manier dragen wij bij aan een minder grote papierberg. Ook het opvulmateriaal dat wij van onze leveranciers ontvangen, wordt zoveel als mogelijk hergebruikt. Waar het opvulmateriaal niet hergebruikt kan worden, gebruiken we biologisch afbreekbare verpakkingschips (groen opvulmateriaal). Deze kunt u opnieuw gebruiken voor transport of opslag, maar wanneer u deze verpakkingschips weg wilt gooien, dan kan dat zonder belasting voor het milieu, gewoon in de biobak/groencontainer, op een composthoop, bij het oud papier of bij het gewone huisvuil.