Wat schaft de pot?


IEDEREEN KAN KOKEN !
Koken is niet voor iedereen even makkelijk als het lijkt. Maar een duidelijk recept gecombineerd met goed gereedschap en de beste ingrediënten is immers "het halve werk" in de keuken. Voeg daar nog wat geduld en een beetje liefde aan toe, en de avond is geslaagd ! Benieuwd naar de recepten ? Kijk maar snel !

Hebt u zelf een recept waarmee succes gegarandeerd is tijdens een gezellig avondje koken & tafelen met familie of vrienden of een favoriet vakantierecept, mail het ons (liefst met foto van het gerecht) !


Rode-bietensalade met walnoten

.

Ingrediënten
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 200 gr kipfilet
  • rucola
  • 50 gr gepelde walnoten
  • 200 gr gekookte rode bieten
  • 45gr Parmezaanse kaas
  • 8 babymaïs
  • 2 lente-ui in ringen gesneden
  • 100 gr bosbessen
  • 2 EL witte wijnazijn
  • 2 EL olijfolie

Bereiding:
  • De aardappelen schillen, in dikke schijven snijden en gaarkoken in licht gezouten water.
  • De grof gehakte walnoten in een droge pan roosteren.
  • De kipfilets in reepjes snijden, met Provençaalse kruiden, peper en zout bestrooien en met een beetje olijfolie in een pan bakken.
  • Rucola wassen en droog schudden.
  • De rode bieten halveren en in dunne schijven snijden.
  • Een vinaigrette maken van de azijn en de olijfolie.
  • Rode bieten, rucola, maïs, aardappelen en bosbessen mengen met de vinaigrette.
  • Over de borden verdelen, de versnipperde lente-ui erover strooien, de stukjes kip er op leggen en vervolgens de Parmezaanse kaas verbrokkelen en er over heen strooien.

Recept incl. foto: Ona Pona
(http://onaponakookt.wordpress.com of @onaponakookt)

Boodschappenlijst:
Geïnspireerd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan?
Bestel dan hieronder meteen de benodigde producten uit ons Koken & Tafelen assortiment:



voor € 9,95


AdHoc Kruidenmolen

hoogte 23 cm, € 29,90



21 x 21 cm, 7,50