Koken & Tafelen

Koken & Tafelen: meer dan alleen kookspullen !

Méér dan alleen kookspullen !
Gratis verzenden vanaf € 75,- (NL)
Levering binnen 3 werkdagen
Zelf afhalen mogelijk
14 dagen bedenktijd
Niet goed? Geld terug!

KokenTafelen biedt meer dan alléén maar kookspullen!

In onze online winkel vind je naast de leukste, nieuwste en handigste kookspullen, ook alles voor een sfeervol gedekte tafel, de lekkerste delicatessen, de beste kookboeken en de mooiste streekproducten. Kortom, alles wat je nodig hebt om lekker te koken en gezellig te tafelen met vrienden en familie.
KokenTafelen is opgericht in maart 2011, puur uit eigen belang, omdat we zelf namelijk dol zijn op uitgebreid koken, lekker lang tafelen met vrienden en familie en houden van pure, eerlijke producten en ingrediënten. Helaas konden we "onze" producten niet in 1 winkel of 1 webshop vinden, maar moesten we op allerlei verschillende plekken zoeken. Zo is het idee van een one-stop-webshop ontstaan, waar amateur chefs, hobby koks, foodies, fijnproevers en alle andere liefhebbers van lekker koken & gezellig tafelen in één keer kunnen slagen.
Let op met bamboe en melamine servies
Veel lichtgewicht servies, zoals kinderservies en campingservies, wordt verkocht als ‘bamboe’. Maar meestal is het gemaakt van melamine-kunststof en zijn er bamboevezels aan toegevoegd. Ook bij bamboe koffiebekers ‘to go’ gebeurt dit. Het toevoegen van bamboe- of maisvezels aan melamine is echter niet meer toegestaan. In combinatie kunnen ze namelijk makkelijker formaldehyde afgeven. Deze stof kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Een te hoge inname kan leiden tot maagirritatie en maagzweren.

Volgens het Voedingscentrum hoef je je echter niet direct zorgen te maken wanneer je eerder servies van melamine met bamboe of mais hebt gebruikt voor jezelf of je kind.
Het Voedingscentrum geeft aan: “We geven de adviezen uit voorzorg. Formaldehyde is een stof die pas in grotere hoeveelheden schadelijk is. Er zijn geen aanwijzingen dat het gebruik van dit soort servies gevolgen heeft voor de gezondheid op de lange termijn.”

Servies van melamine (zonder bamboe of mais) kun je wel veilig gebruiken. Wel adviseren we je om het melamine servies niet in de magnetron te gebruiken: etenswaren met veel zuren erin kunnen dan het melamine gaan opnemen (als microplastics) zodat het in je lichaam terechtkomt.
Voor kinderen tot 3 jaar geldt het advies dit servies alleen voor koud of lauw eten en drinken te gebruiken. Laat warm eten bijvoorbeeld eerst even afkoelen in de pan of op een stenen bord.


Uitgelicht